© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Fabryki smaku

Fabryki smakuSezon 3 | Odc. 16

28 minserial dokumentalnyKanada2013-2014
National Geographic piątek, 22 listopada 04:00
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.W dzisiejszym odcinku wizyta w zakładzie, w którym przygotowane są popularne paluszki rybne. Są one obsypywane panierką i smażone na złoty kolor w ciągu zaledwie 20 sekund. Zobaczymy też, jak powstaje karmelowy popcorn. Zanim bataty staną się pysznymi falistymi frytkami, muszą zostać umyte, obrane, odpowiednio pokrojone i wysuszone. Przekonamy się również, jaką drogę muszą przebyć kawałki ciasta przed zanurzeniem w czekoladzie mlecznej.
Tytuł oryginalny
  • Food Factory 3
Gatunek
  • serial dokumentalny
Kraj produkcji
  • Kanada
Rok produkcji
  • 2013-2014
Czas trwania
  • 28 min