© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Pospołu z wieprzem i wołu

Pospołu z wieprzem i wołuOdc. 11

23 minmagazyn kulinarnyPolska2021
TVP 3 środa, 29 stycznia 12:00
Cykl programów ma na celu promowanie polskiego mięsa wieprzowego i wołowego. Polacy są znani z zamiłowania do mięsa, przy czym rośnie ich zainteresowanie jakością, pochodzeniem produktu oraz zdrową dietą. Uwielbiają także programy kulinarne, więc ten projekt ma na celu łączenie przyjemności oglądania z edukacją.Klopsy wieprzowe w sosie koperkowym są klasycznym daniem polskiej kuchni, popularnym zarówno w domach, jak i restauracjach. Kluczowym elementem jest jakość mięsa, dlatego Agata Jędraszczak przygotowuje je z wieprzowiny złotnickiej pstrej, polskiej rasy świń. Współpracuje przy tym z hodowcą Maciejem Feddkiem, co pozwala nie tylko stworzyć smaczne danie, ale także wzbogacić je o wiedzę na temat mięsa i jego dostępności.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2021
Czas trwania
  • 23 min