© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2021
TVP HD poniedziałek, 10 lutego 16:10
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Prowadzący opowie o tym, co jadało się i jada na Mazowszu. O ile inne regiony Polski mają charakterystyczne dla siebie potrawy, o tyle tutaj sytuacja nie jest tak klarowna. Karol uda się do pałacu Karolin w Otrębusach, gdzie spróbuje sprecyzować kulinarną tożsamość Mazowsza. Przygotuje dania inspirowane tradycjami tych ziem. Będą zupa grzybowa na soku z kiszonej kapusty z pulpetami z dziczyzny, placki z karpia, kapusty i grochu oraz mleczna zalewajka z rwanymi kluseczkami.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2021
Czas trwania
  • 25 min