Magda Gessler już po raz dwudziesty piąty pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Jesienią niestrudzona specjalistka w dziedzinie gastronomii wyrusza na kolejne misje, które mają na celu pomoc upadającym lokalom. Jubileuszowi sezon zostanie zrealizowany między innymi w Barlinku, Chorzowie czy Puławach. Jednocześnie, po raz pierwszy w historii programu, ekspertka odwiedzi Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie czekają ja zmagania z kuchnią gruzińską.Szczecin liczy sobie czterysta tysięcy mieszkańców, a dzięki wspaniałej lokalizacji przyciąga rzesze turystów. Wydaje się, że przy takiej ilości przyjezdnych, mając restaurację w centrum miasta, można odnieść sukces. Niestety, nie dotyczy to działającego od sześciu lat bistro Pod Przykrywką, prowadzonego przez Agnieszkę i Marka. Brakuje tam gości. Rodzicom pomaga dorosła córka Alicja, ale cały wysiłek niweczy prześladujący familię pech. Najpierw krótko po otwarciu lokalu na sąsiednich ulicach rozpoczęto roboty drogowe, przez co ich budynek został odcięty od świata z trzech stron, zaś zarobki spadły o dziewięćdziesiąt procent. By zapewnić sobie przetrwanie, właściciele wzięli kredyt. Kiedy remont dobiegł końca, przyszła pandemia i konieczność zaciągnięcia kolejnej pożyczki. Potem klienci już nie wrócili. Magda Gessler ma pomóc rodzinie przełamać złą passę.