Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.Iwo prowadzi w Ustroniu lokal Pizza Bella. Mimo braku doświadczenia w gastronomii, odkupił restaurację, gdy tylko pojawiła się taka okazja. Wziął na ten cel kredyt w wysokości siedemdziesięciu tysięcy złotych. Niestety, szybko napotkał na pierwsze trudności - klienci omijają to miejsce, a długi wciąż rosną. Całej sytuacji przyglądają się siostra Iwo, Patrycja, i jego szwagier Kamil. Od początku nie byli przekonani do tego pomysłu. Obecnie dług wynosi już sto pięćdziesiąt tysięcy złotych. Pojawili się windykatorzy. Biznes może uratować tylko Magda Gessler.