Medyczno-kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. Lekarz w towarzystwie szefa kuchni podpowiada, jak gotować, by przygotowywane potrawy zawierały jak najwięcej cennych składników odżywczych.Mistrz Marco Ghia zaprasza dr. Mularczyka do kuchni na kulinarną przygodę. Marco przygotowuje tatar wołowy według własnej receptury, dodając anchois, kapary, cebulę, ugotowane na twardo żółtko, natkę pietruszki, cebulki koktajlowe i korniszony, a całość serwuje z sosem z płynnego, surowego żółtka. Na danie główne proponuje długo gotowane w czerwonym winie policzki wołowe, podawane z włoską polentą wzbogaconą masłem i tartym parmezanem. Na deser Marco poda niecodzienną potrawę z mięsa - polędwiczkę wieprzową nadziewaną szałwią, miodem i kabanosem, owiniętą wędzonym boczkiem oraz podaną z pieczonymi marchewkami i smażonymi pomidorami.